Näin meillä asutaan

Hevoset pääsevät nauttimaan paljosta ulkoilusta,
hyvin tehdyillä pohjilla.

Eri tallipaikkavaihtoehdot

Hevosilla on erilaisia tarpeita tallipaikan suhteen. Tämän lisäksi tallipaikan valintaan vaikuttaa sukupuoli; meillä ruunat ja tammat tarhaavat erikseen.

Sisätalli

Perinteinen karsinatalli on kahdeksan ruunan käytössä, jotka tarhaavat 12h päivässä laumatarhassa. Tallissa on raikas ilma, joka vaihtuu sekä koneellisesti että luonnollista ilmanvaihtoa käyttäen. Turvekuivitetut karsinat ovat yhdeksän neliötä pinta-alaltaan. Tallin ruunat tarhaavat 3200m2 kokoisessa hiekkapohjaisessa tarhassa, jossa on lämmitettävä vesikuppi sekä kuivaheinää tarjolla heinähäkeistä, slowfeeding verkon alta. Tarhausaika on noin klo 7 - 19.30. Rehuille ja varusteille säilytyspaikat tallissa, kuin myös hevosten hoito- ja pesupaikat.

Hinta 780€ / kk

Tammapihatto

Tammapihatossa on monipuolinen jaettu 3300m2 hiekkapohjainen tarha, johon rakennettu kiipeilykukkula, lämmitettävä vesipiste sekä säänsuoja. Tarha kiertää puoliympyrän muotoisesti melkein sisätallin ympäri, ja hevosilla on paljon vaihtoehtoja, missä viettää aikaansa. Heinähäkkejä on eri puolella tarhaa kolme kappaletta. Päätallin päädyssä olevasta makuuhallista voi hevosen taluttaa suoraan sisätalliin hoitopaikoille. Turvepatjalla varustettuja makuupaikkoja on kolme, yksi sisätallin päädyssä ja kaksi tarhan toisessa päädyssä. Kaikissa on kaksi uloskäyntiä. Pihattolaumaan otetaan yleensä kerrallaan max 9 tammaa.
Rehut ja varusteet säilytetään lämpimässä päätallissa, jossa myös käytössä sairaskarsinat, sisähoitopaikat sekä pesupaikat lämpimällä vedellä.
Näiden lisäksi on mahdollista erottaa tarhan päätyyn erikseen sairaskarsina omalla sairastarhalla tarvittaessa.

Hinta 730€ / kk

Ruunapihatto

Paddock Paradise- tyyliin rakennetussa ruunapihatossa on makuuhallien ja tarha-alueen lisäksi rakennettu kuusi metriä leveä, 400m pitkä rata jota pitkin kiertäessään hevoset liikkuvat enemmän ympäri vuorokauden. PP-pihatolla asuu kahdeksan hevosta, joilla on pihatolla sekä radalla yhteensä kolme heinäpistettä. Suola- ja kivennäispisteet löytyvät myös radan varrelta, lisäten kiinnostusta liikkumiseen. Pihatto sijaitsee hieman erillään päätallista, joten sieltä löytyvät myös omat rehujen, sekä varusteiden säilytyspaikat. Päätallin sairaskarsinat sekä pesupaikat ovat myös pihattolaisten käytössä. Pihatolta löytyvät luonnollisesti myös hevosten makuuhallit turpeineen sekä lämmitettävä vesiautomaatti ja ulkovesipiste.

Hinta 730€ / kk